Pravilnik o Privatnosti Podataka

 

Vaša privatnost nam je vrlo važna.

Ovo su načela prema kojima poslujemo u Klaster Splitsko dalmatinske županije i Sajam Mediteran 365

 • Pazimo na osobne podatke koje zatražimo od vas i na osobne informacije koje prikupimo kroz korištenje naših
 • Osobne podatke zadržavamo samo onoliko dugo koliko imamo razlog za to.
 • Cilj nam pojednostavniti upravljanje informacijama kako bi vi što lakše kontrolirali koje informacije želite podijeliti javno, a koje ne.
 • Cilj nam je postići potpunu transparentnost o tome kako prikupljamo, upotrebljavamo i dijelimo vaše osobne podatke.

U nastavku se nalazi naš Pravilnik o Privatnosti, koji uključuje i pojašnjava ta načela.

 

Tko smo mi i što ovaj Pravilnik pokriva

Klaster više objekata, hotela, ordinacija i ostalih djelatnosti. U nastavku je objašnjeno kako prikupljamo, koristimo i dijelimo  podatke, zajedno s opcijama koje imamo u vezi kontroliranja tih podataka.

 

Informacije koje prikupljamo

Osobne podatke prikupljamo samo onda kada ih trebamo za pružanje  usluga smještaja i naplatu i vođenje evidencije tretmana klijenata salona kao i za ponudu  naših usluga klijentima. Osobne podatke prikupljamo na dva načina: kada nam klijenti dostave svoje podatke i automatski kroz korištenje aplikacija za smještaj i prijavu gostiju u e visitor.

 

Informacije koje nam dostavite

Nije iznenađenje što prikupljamo informacije koje nam dostavite. Količina i vrsta informacija ovisi o kontekstu i načinu na koji koristimo informacije. Evo nekoliko primjera:

 • Osnovni podaci računa:od vas tražimo osnovne informacije kako bismo postavili vaš korisnički račun. Primjerice, trebat će nam vaše ime, prezime, adresa ,email adresa, broj mobitela  za uspostavu računa
 • Informacije o transakcijama i naplati:ako se pretplatite na naše usluge, zatražit ćemo dodatne informacije o osobnim podacima i plaćanju koje su potrebne za obradu transakcije i uplatu, kao što su podaci o vašoj kreditnoj kartici.
 • Komunikacija s nama:moguće je da ćemo zatražiti vaše informacije prilikom dogovaranja termina

 

Kako koristimo podatke

Vaše podatke koristimo na sljedeći način:

 • Da bismo vam pružili naše usluge, primjerice, naplatu za bilo koju od naših usluga;
 • Kako bismo s vama podijelili informacije o ponudama i promocijama vezanima uz naše usluge za koje smatramo da biste bili zainteresirani. Kako bismo prikupili povratne informacije od vas ili vas informirali o novostima u našem objektu.

 

Dijeljenje podataka

Mi ne prodajemo  i ne dijelimo osobne informacije naših korisnika!

 • Podružnice, zaposlenici i vanjski suradnici:Možemo otkriti informacije o vama našim podružnicama, našim zaposlenicima i pojedincima koji djeluju kao naši vanjski suradnici i koji trebaju znati te podatke kako bismo omogućili pružanje usluga ili obradu informacija u naše ime. Od naših podružnica, zaposlenika i vanjskih suradnika zahtjevamo da poštuju Pravilnik o Privatnosti Podataka koje dijelimo s njima.
 • Vanjski partneri:Možemo dijeliti vaše podatke s vanjskim dobavljačima koji trebaju znati te informacije kako bi nam omogućili pružanje usluge. Ova grupa obuhvaća dobavljače poput pružatelja usluga plaćanja koji obrađuju podatke o kreditnoj i debitnoj kartici. Svi vanjski partneri obvezni su poštivati Pravilnik o Privatnosti Podataka.
 • U slučaju zakonske obveze:U slučajevima gdje je to zakonom propisano ili je neophodno za sprječavanje, otkrivanje ili kažnjavanje kaznenih djela i prijevara, vaši osobni podaci bit će podijeljeni s nadležnim tijelima. Možemo otkriti vaše podatke kao odgovor na sudski nalog ili drugi legitimni zahtjev od strane države.
 • Poslovni transfer:U slučaju spajanja s drugom firmom, prodaje imovine tvrtke ili stjecanjem cijelog ili dijela poslovanja od strane neke druge tvrtke, ili u slučaju da Gorica & Co d.o.o  prestane poslovati ili uđe u stečaj, informacije o korisniku mogle bi se smatrati imovinom koja se prenesi ili koju stječe treća strana. Ako se bilo koji od tih događaja dogodi, ovaj se Pravilnik o Privatnosti Podataka nastavlja primjenjivati na vaše podatke, a stranka koja prima vaše podatke može nastaviti upotrebljavati vaše podatke u skladu s ovim Pravilnikom.
 • Združene i neidentificirane informacije:Možemo dijeliti podatke koji su združeni ili opravdano neidentificirani (ogoljeni), tako da se informacije ne mogu razumno koristiti za identifikaciju osobe. Na primjer, možemo objaviti združene statistike o upotrebi naših usluga.

 

Sigurnost

Iako nijedna mrežna usluga nije 100% sigurna, maksimalni trud ulažemo u zaštitu vaših podataka od neovlaštenog pristupa, korištenja, izmjene ili uništenja i poduzimamo razumne mjere za to. Koristimo odgovarajuće poslovne sustave i procedure kako bismo zaštitili osobne podatke koje nam dajete. Također koristimo sigurnosne postupke i tehnička i fizička ograničenja za pristup i korištenje osobnih podataka na našim poslužiteljima.

 

Opcije

Imate nekoliko opcija kontrole kad se radi o vašim podacima:

 • Ograničenje podataka koje unosite:ako otvarate račun s nama, možete odabrati da ne dajete opcionalne informacije o računu, već samo one obvezne. Imajte na umu da, ako ne navedete te informacije, neke značajke naše usluge možda neće biti dostupne.
 • Kontrola elektroničke komunikacije:možete odbiti primanje naših promotivnih poruka. Ako isključite promotivne poruke i dalje vam možemo slati druge poruke, poput onih o vašem računu i zakonskim obavijestima.
 • funkcionirati ispravno bez kolačića ili neće u potpunosti biti prilagođene vašim preferencama.

 

Promjene Pravilnika o Privatnosti Podataka

Iako će većina promjena vjerojatno biti malena, Gorica & Co može s vremena na vrijeme mijenjati svoj Pravilnik o Privatnosti Podataka. Gorica & Co potiče posjetitelje da često provjeravaju ovu stranicu za bilo kakve izmjene u Pravilniku o Privatnosti Podataka. Ako dođe do izmjena, obavijestit ćemo vas (primjerice, dodavanjem izjave na našu web stranicu ili slanjem obavijesti putem e-pošte). Vaša daljnja upotreba usluga nakon bilo kakve promjene u ovom Pravilniku predstavljat će vaš pristanak na takvu izmjenu.

 

Tko je odgovoran za obradu osobnih podataka prikupljenih u ?

Udruga B& G i Klaster Splitsko dalmatinske županije sa sjedištem u Splitu, kontrolira obradu osobnih podataka prikupljenih u svrhu pružanja usluge u našim objektima. U bilo kojem trenutku imate pravo zatražiti pristup vlastitim podacima, izmjenu ili brisanje netočnih podataka, kao i ograničenje ili prigovor na obradu iz pravnih razloga, te pravo na prijenos podataka. Da biste ostvarili ta prava, ažurirali svoje osobne podatke ili dobili odgovore na sva pitanja u vezi s obradom vaših osobnih podataka , molimo da nas kontaktirate putem e – pošte.

Pritužbe u vezi s obradom vaših osobnih podataka od strane Društva mogu se također uputiti nadležnom tijelu za zaštitu podataka u Hrvatskoj (AZOP).