Prezentacija klastera “Dalmatia”

2018.god za nas je bila inspirativna i radna.
Zdravstveno turistički klaster Splitsko-dalmatinske županije i direktorica klastera, mag Biljana Mančić  aktivno su sudjelovali i prezentirali Splitsko dalmatinsku županiju na nizu bitnih panela i događanja koji  određuju  najnovije trendove unutar zdravstveno turističkih kretanja.

HTiConference, Brissel WTM London,  TheAesthetic Medicine Congress, Dubrovnik, ITB Berlin Convention
Splitsko-dalmatinska županija prepoznata je kao kvalitetna i poželjna destinacija s tendencijom rasta posjeta zdravstvenih turista osobito u zimskom periodu kada se nudi smještaj visoke kategorije, usluga velikog broja specijalističkih klinika iz gotovo svih područja medicine, EU standard izvrsnosti.

Potvrdu šalje i Ministarstvo zdravstva s nedavnog sastanka gdje su sudjelovali spredstavnici Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, državni tajnik gosp. Velimir Žunac, pomoćnica ministrice gđa. Ana Odak, te načelnica Sektora za strateško upravljanje i koordinaciju investicija iz EU instrumenata gđa. Marija Rajaković, koji su prisutne upoznali s trenutnim mogućnostima financiranja projekata zdravstvenog turizma i planovima za programsko razdoblje 2021. – 2027.  uz navođenje  potencijalnih „post 2020“ izvora financiranja za ulaganja u zdravstveni turizam.

 

Ana Athanasooulou, HTI Conference Brussel

Voditelj odjela za turizam i kreativne tokove nastajanju pri Europskoj komisiji rekao je:

„Za mnoge europske zemlje i regije zdravstveni turizam je ključni izvor bogatstva, kao i središnji dio njihove turističke ponude.“

 

GuiuseppeBellandini, HTI Conference Brussel

Predsjednik europskih povijesnih termalnih gradova Udruga, gradonačelnik Montecatini terme

„Zajamčena rješenja za učenje i iskustvo umrežavanja ključni su i dokazani“

6th December 2018 događanja
About mediterranean365

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *